Reanimatie Marathon

Reanimatie Marathon op 16 september 2023

Op 16 september 2023 organiseert de Ronde Tafel Valkenburg een reanimatie marathon waar alle inwoners van de gemeente Valkenburg GRATIS kunnen leren reanimeren. Na het behalen van deze cursus, is het essentieel om u in te schrijven voor het netwerk bij hartslag.nu. 

Dit is een oproepsysteem van burgerhulpverleners. Bij een melding van een hartstilstand via 112 roept HartslagNu burgerhulpverleners op via SMS. Ze worden gevraagd een z.s.m. een AED op te halen of te reanimeren tot professionele hulp overneemt.

Het aantal vrijwilligers in Valkenburg is de afgelopen jaren gedaald van 450 tot slechts 290. Daarom hebben we uw help hard nodig!

Als iemand plotseling een hartstilstand krijgt, is het ontzettend belangrijk om direct het alarmnummer 112 te bellen. Zodra je contact hebt met de meldkamer van 112, worden er meteen twee ambulances gestuurd.

Tegelijkertijd wordt er ook een sms-bericht gestuurd naar vrijwilligers die zich hebben aangemeld op bijvoorbeeld hartslagnu.nl.

Deze vrijwilligers hebben geleerd hoe ze moeten reanimeren en hoe ze een AED moeten gebruiken. Ze wonen of werken in de buurt van het slachtoffer, waardoor ze snel ter plaatse kunnen zijn.

Hun aanwezigheid kan de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk vergroten.

Ronde Tafel 164 Reanimatie Cursus

Waarom leren reanimeren?

Word een levensredder in Valkenburg! Meld je aan voor onze reanimatiecursus en maak het verschil in noodsituaties. Je leert:

  • Hartstilstanden herkennen
  • Effectief reanimeren
  • Een AED gebruiken
  • Wellicht het leven van een dierbare te redden
 

Met praktische training en ervaren instructeurs vergroot je jouw zelfvertrouwen en vaardigheden. Sluit je aan bij ons groeiende netwerk van burgerhulpverleners en red levens in jouw gemeenschap.

Ronde Tafel 164 Valkenburg Reanimatie Cursus In Actie

De betrokken partijen

Tafelronde 164 Valkenburg

De Ronde Tafel 164 Valkenburg bestaat uit een groep mensen die zich graag inzet voor het welzijn van Valkenburgers. Door geld in te zamelen, hebben we de mogelijkheid gecreëerd
om iedereen in Valkenburg te leren reanimeren en zelfs een AED te sponsoren.

Stichting Hart voor Valkenburg

Elk jaar worden er in Valkenburg 15 tot 20 inwoners getroffen door een hartstilstand. Hart voor Valkenburg zet zich sinds 2013 in om voor deze mensen het verschil te maken tussen leven en dood. Dit door vrijwilligers op te leiden en AED’s te plaatsen in onze mooie gemeente.

Hartslag.nu
Als elke minuut telt, is elke seconde letterlijk van levensbelang. Hartslag.nu is het reanimatie oproepsysteem van Nederland. Vrijwilligers die bij dit initatief zijn aangemeld, ontvangen een oproep om een slachtoffer te reanimeren tot de huldiensten ter plekke zijn of om een AED op te halen.

Hartveilig

Hartveilig ondersteunt gemeentes met AED-reanimatienetwerken. Ze bieden hulp bij het opzetten en onderhouden van vrijwilligersnetwerken en AED’s in Limburg. Hartveilig geeft o.a. reanimatiecursussen en adviseert bij de aanschaf en inzet van AED’s. 

Funs van der Dusch

Fondsenwerver RT164

Één van de doelen van Tafelrondeswereldwijd is om fondesen (=’funds’ (Engels) = ‘Funs’ (Limburgs)) in te zamelen voor goede doelen. Voor RT164 uit Valkenburg aan de Geul gaat alle ‘Goede doelen’-zaken via onze eigen Funs van der Dusch. Interesse in een samenwerking? Funs neemt graag contact met je op.